How to Crack Interview

1.Remove or pop —————— from Python

Ans. remove removes the first matching value, not a specific index

 pop removes the item at a specific index and returns it.

2. Python is interpreted or Complied language ?

Ans. interpreted

4.   Difference between C and C++

Ans.   

C is procedural programming.On the other hand, C++ supports both procedural and object-oriented programming paradigms.

5.    Difference between compiler and interpreter

Ans.  Interpreter translates just one statement of the program at a time into machine code. 

Compiler scans the entire program and translates the whole of it into machine code at once

6.   random() —————— from Python

Ans The basic function random() , which generates a random float uniformly in the semi-open range [0.0, 1.0).

7. What is init—————— from Python

Ans init

__init__ is one of the reserved methods in Python. In object oriented programming, it is known as a constructor. The __init__ method can be called when an object is created from the class, and access is required to initialize the attributes of the class.

8. Network layers Working

Ans Network Layer

•The Network Layer is the third layer of the OSI model.

•It handles the service requests from the transport layer and further forwards the service request to the data link layer.

•The network layer translates the logical addresses into physical addresses •It determines the route from the source to the destination and also manages the traffic problems such as switching, routing and controls the congestion of data packets.

•The main role of the network layer is to move the packets from sending host to the receiving host.

. The main functions 

Routing

9.   What are the layers of TCP IP?

Ans. The TCP/IP reference model has four layers: Network interface, Internet, Transport, and Application.

10. Call by value and call by reference?

Ans.

While calling a function, we pass values of variables to it. Such functions are known as “Call By Values”.While calling a function, instead of passing the values of variables, we pass address of variables(location of variables) to the function known as “Call By References.

11. void in c?

Ans. Does not provide a result value to its caller.

12. Push() and POP()?

Ans. To add an item to the top of the list, i.e., to push an item, and to pop out an element we use pop() function.

13. What is SDLC?

Ans. Software Development Life Cycle (SDLC) is a process used by the software industry to design, develop and test high-quality software.

14.Why python is scripting language

Ans. Python is considered a scripting language because of a historical blur between scripting languages and general purpose programming languages. In fact, Python is not a scripting language, but a general purpose programming language that also works nicely as a scripting language.

15. What are the layers of TCP IP?

Ans. The TCP/IP reference model has four layers: Network interface, Internet, Transport, and Application. ●

16.Testing?

Ans. Software testing as a White Box and Black Box Testing. In simple terms,

Black Box Testing is a software testing method in which the internal structure/ design/ implementation of the item being tested is not known to the tester.

White Box Testing is a software testing method in which the internal structure/ design/ implementation of the item being tested is known to the tester.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top